Zwemles Kinderen

Zwemles voor kinderen

Zwemles Kinderen


De meeste kinderen volgen zwemles op een leeftijd van 5-6 jaar. De leeftijd waarop uw kind kan beginnen met de zwemles hangt vooral af van de motoriek van uw kind. Voor de juiste zwembewegingen is een bepaalde motoriek nodig en deze is meestal pas vanaf 5 jaar voldoende ontwikkeld. Oudere kinderen kunnen vaak sneller correct zwemmen omdat ze een meer lichaamsbesef hebben en beter motorisch ontwikkeld zijn.

Zwemles voor kinderen kan men op veel plaatsen in België volgen. Vaak krijgen de kinderen zwemles in groep maar er kan ook voor privéles geopteerd worden. Voor sommige kinderen kan het interessanter zijn om priveles te volgen. Eens ze goed meekunnen met andere kinderen is zwemles in een kleine groep vaak beter omdat ze dan meer gemotiveerd zijn om aandachtig mee te doen.

Sommige zwemscholen leren eerst één bepaalde slag. Andere leren de verschillende zwemstijlen door elkaar omdat er dan meer variatie is. Sommige kinderen hebben het moeilijk met sommige zwemstijlen zoals schoolslag en vinden het makkelijker om een andere zwemstijl onder de knie te krijgen. Een goede zweminstructeur zal dit aanvoelen tijdens de zwemles.