Salsa Dansscholen

Salsa

DownloadingData Notice: Undefined variable: id_browser in /home/les.be/www/lib/vendor/UASparser/UASparser.php on line 87 Notice: Undefined variable: id_browser in /home/les.be/www/lib/vendor/UASparser/UASparser.php on line 104 Notice: Undefined variable: os_id in /home/les.be/www/lib/vendor/UASparser/UASparser.php on line 120

Salsa


Salsa is een zeer populaire Latijns-Amerikaanse dans. Salsa is grotendeels van Cubaanse afkomst maar tegenwoordig zijn er verschillende stijlen. Cuban-Style die vaak gemoedelijk overkomt. De LA-stijl met veel show en zwier. De New-York-stijl, nauw verwant met de Mambo.

Bij Salsa legt men de nadruk op beweging. Er is geen vaste volgorde maar de man leidt en bepaalt de figuren. Typisch voor salsa zijn de ingewikkelde figuren met de armen terwijl de voeten vaak alleen de basispas met enkele varianten doet.

Als men salsa in een kring danst met meerdere paren is er sprake van Rueda. Hierbij is ere en leider die via specifieke termen de figuren aangeeft die alle dansers gezamenlijk moeten uitvoeren.